Psicologia Infantil i juvenil

"La infància té la seves pròpies maneres de veure, pensar i sentir; no pretenguem substituïrles per les nostres"

Jean Jacques Rousseau

 

"Quasi tot el que és humà es troba en la infància. Quan aquesta etapa ha sigut feliç, sana, plena d'afecte i ben enfocada, un en surt fort per a tot."

Enrique Rojas Marcos

 En què consisteix la psicologia infantil?
Football%20outside%20Jakarta_edited.jpg

Els nens i nenes a mesura que creixen passen per moltes i diferents fases que els hi plantegen (i ens plantegen!) reptes cada cop més grans. La majoria de vegades el resultats serà satisfactori i tothom en sortirà reforçat, però si no és així cal saber que els infants poden experimentar els mateixos trastorns que els adults, i que les manifestacions externes poden ser ben diferents que les nostres o entre ells. 

 

A teràpia infantil treballarem dins d'un situació de joc, i sempre que sigui possible en l'ambient familiar, aportant pautes i consells per a millorar dinàmiques i superar problemes concrets, adaptant-nos al nivell maduratiu de l'infant i sempre amb tècniques de demostrada eficàcia. 

          Quan caldrà buscar ajuda? 

 

Recomano demanar consulta de l'especialista en els casos en que els pares no es veuen capaços de manejar ells sols el problema, si el comportament de l'infant dura més de l'esperat i/o si els símptomes augmenten o s'accentuen durant més de tres/sis mesos. 

Els problemes per els quals podem consultar (entre molts d'altres) són: 

 

  • Pors o fòbies que apareixen i no remeten amb el propi desenvolupament. 

  • Tristesa continuada i plor. 

  • Irritabilitat o nerviosisme. 

  • Ansietat o angoixa. 

  • Dificultats per complir les rutines, anar a dormir o menjar. 

  • Malsons o terrors nocturs que no remeten sols i s'intensifiquen. 

  • Rabietes excessives o mal comportament que no es sap controlar. 

  • Mal rendiment escolar o agressivitat. 

 

Aquests i d'altres comportaments mantinguts en el temps poden ser senyal d'alarma i poden ser motiu de consulta a l'especialista, que indicarà si són adaptatius i "normals" dins del nivell maduratiu de l'infant i per tant haurem de saber gestionar o si caldrà una intervenció per a que no segueixin augmentant i comportin problemes adicionals. 

​© 2014 creat per Mireia Masip Viñas Psicòloga Col. 18766 COPC

Tots els drets reservats